loading

Kehoterapia

Kehoterapia

Kehoterapian tarkoitus on hoitaa asiakasta kokonaisuutena. Hoidossa huomioidaan sekä fyysinen että henkinen puoli. Kun omassa työkalupakissa on riittävästi erilaisia työkaluja, on helpompi lähteä tekemään jokaiselle yksilöllistä ja sopivaa hoitoa.

Kehoterapiassa teen asiakkaan tarpeita mukaillen Klassista – sekä urheiluhierontaa, vyöhyketerapiaa, jäsenkorjausta ja hermoratahierontaa. Saatan käyttää osteopaattisen mobilisoivan hieronnan tekniikoita ja syventää hoidon vaikutusta Reikihoidon avulla.

Kehoterapiassa valitsen kulloiseenkin hetkeen ja tilanteeseen parhaiten sopivat hoitotavat. Kehoterapia sopii siis kaikille, myös heille, joilla fyysinen ongelma ei ole päällimmäisenä.

Klassinen hieronta

Klassinen hieronta poistaa lihaskireydet, rentouttaa kehoa ja rauhoittaa mieltä.

Urheiluhieronta

Urheiluhieronnan otteet ovat periaatteessa samat kuin klassisessa hieronnassa. Kokonaisvaltainen tietous liikunnan vaikutuksista elimistöön tekee hoidosta paljon liikuntaa harrastavalle optimaalisen.

Vyöhyketerapia

Vyöhyketerapiassa keskitytään lähinnä jalkaterien ja jalkapohjien käsittelyyn. Suurin osa vyöhyketerapian hoitopisteistä ovat akupisteitä. Näiden kautta voidaan vaikuttaa hyvin syvälle kehon toimintoihin. Hoidon avulla pyritään poistamaan jännityksiä ja tukoksia sekä palauttamaan kehon omat tasapainottavat voimavarat.

Jäsenkorjaus

Perinteinen jäsenkorjaus on vanha suomalaiseen perinnekulttuuriin perustuva hoitomenetelmä. Se on mobilisaatiohoitoa, jonka tarkoituksena on avata ja tasapainottaa kehoa. Hoito on kivutonta koska hoito suoritetaan asiakkaan tuntemusten mukaan. Käytän soveltaen hoidoissani jäsenkorjauksen tekniikoita.

Hermoratahieronta

Hermoratahieronnassa käsitellään ääreishermostoa ja tavoitteena on saada kehon omat parantavat voimat aktivoitua. Kehoa hoidetaan käyttäen painavaa ja pyörittävää otetta. Käytän soveltaen hoidoissani hermoratahieronnan tekniikoita.

Osteopaattinen mobilisoiva hieronta

Käytän hirontatyössäni osteopaattisia menetelmiä, millä pyritään vaikuttamaan nivelten liikkeisiin, lihaskalvoihin eli faskioihin ja syvempiin pehmytkudoksiin. Hoidolla pyritään tasapainottamaan verenkierron toimintaa, lymfanestekiertoa sekä hermoston toimintaa. Käytän soveltaen hoidoissani osteopaattisen mobilisoivan hieronnan tekniikoita.

Reikihoito

Reiki on turvallinen tapa tutustua parantavien energioiden maailmaan. Reiki hoitaa ihmistä kokonaisvaltaisesti ja se vaikuttaa hyvin monella tasolla. Hoidolla voidaan vaikuttaa sekä näkyviin oireisiin että niiden taustalla oleviin syihin. Reikihoidon vaikutus voi avata mielen jopa omaa elämää koskeville oivalluksille. Käytän Reikihoitoa mielelläni hoidon tukena asiakkaan sitä pyytäessä.